DABBA OG ESG

En frokostordning, der passer perfekt ind i dit ESG-regnskab

Hos DABBA tog vi i 2021 beslutningen om at udfordre den gængse frokostordning på markedet ved at introducere en ny tilgang til catering med fokus på grønne og klimabevidste principper. Vi startede med at analysere de udfordringer, virksomheder stod over for, med eksisterende løsninger.

Vi konstaterede, at mange virksomheder var trætte af kedelige buffeter, hvilket ofte resulterede i hyppig udskiftning af frokostleverandører, på grund af faldende tilfredshed over tid. Administrationsbyrden for virksomhedernes ansatte og ledelse var også betydelig, især i mellemstore og store virksomheder. Derudover blev der rapporteret om højt madspild og overforbrug af engangsemballage.

Vores løsning er en individuel frokostordning med portionsanretninger, og vi forsøger at løse dem gennem en madplan, hvor den enkelte råvarers CO2-aftryk også er taget med i betragtning. Vi fokuserer på, at levere produkter af høj kvalitet, være klimabevidste og samtidig tilbyde større fleksibilitet for vores kunder. Den individuelle medarbejder har dagligt valg mellem 9 forskellige menuer, som varierer dag for dag.

Ved at portionsanrette vores frokostordning, formår vi, at reducere madspildet med hele 31% sammenlignet med traditionelle buffeter. Vi har også implementeret korte afbestillingsfrister, der giver mulighed for ændringer og afbestilling helt op til kl. 14.00 dagen før levering, og administratorer kan foretage ændringer helt op til kl. 08.00 samme dag.

DABBA stræber efter at være Danmarks mest klimabevidste cateringleverandør med menuer, der har det laveste CO2-aftryk på markedet. For at nå dette mål har vi arbejdet på at få indsigt i det præcise CO2-forbrug på hver enkelt ret.

Gennem et samarbejde med en ekstern partner samt data fra vores leverandør Hørkram og Concito’s Den Store Klimadatabase har vi lavet beregninger, der gør os i stand til at regne på det gennemsnitlige CO2-forbrug pr. ret. Se resultatet af disse beregninger herunder. 

bedste firma frokost aarhus

ESG-fordele hos Dabba

Klimabevidste valg: Hos DABBA er vi opmærksomme på klimaet og den påvirkning, cateringbranchen har på miljøet. Industrikøkkener bruger betydelige mængder energi, og fødevarer udgør et stort CO2-aftryk. Vi har taget initiativ som firstmover inden for branchen og implementeret specifikke klimabevidste valg.

Transport: Vi bestræber os på at have udelukkende grøn levering. DABBA har egne elbiler og samarbejder med Velopak og By-Expressen for levering af vores mad og catering i Aarhus og København. Elbiler er mere bæredygtige end fossile brændstofbiler, og ladcykler viser sig endnu mere klimavenlige. Vores samarbejde med Daka ReFood sikrer, at madaffald bliver genbrugt til biogas, og dertil drives vores køkkener udelukkende af grøn energi fra biogas og vindmøller.

Klimavenlig emballage: Vi bestræber os på at være en engangsfri frokostordning. Vi undlader nemlig brug af engangsemballage i vores frokostordning og arbejder på at være så klimabevidste som muligt. Vi har indført en cirkulær proces, hvor vores tiffin-madkasser genbruges. Denne bæredygtige indpakning gennemgår en rengøringsproces ved minimum 80 grader og kan bruges igen og igen og igen. Lokalt indkøbte friske sæsonbetonede produkter er en anden klimabevidst praksis for at reducere vores CO2-aftryk.

Menuplanlægning med fokus på klima: Vi bestræber os på at cater så grønt som muligt. Vi prioriterer lokale råvarer i sæson for at sikre friskhed og smag. Kortere forsyningskæder opnås ved at købe lokalt – et eksempel er vores indkøb af urter fra kæret, der dyrker lokalt og kun i sæson. Dette samarbejde hjælper os i vores bestræben efter at skabe klimavenlige madopskrifter til vores frokostordning.

Vi tilrettelægger vores frokostordning med fokus på bæredygtighed dog uden at gå på kompromis med muligheden for valgfrihed og spændende smage. Hver eneste dag kan du få frokost med kød, men du kan også hver eneste dag få vegetarisk eller vegansk, som findes øverst på menukortet.

Vi udarbejder vores klimabevidste retter med inspiration fra Concito’s Den store klimadatabase. Når vi vælger kød til vores menu, prøver vi indenfor rimelighedens grænser, at gøre den så bæredygtig så muligt. Det betyder, at vi kun tilbyder oksekød 1 ud af 25 retter, mens kylling, vildt fanget fisk og svinekød fylder mere. Vi arbejder med økologi hvor det giver mening, og vi har det bronze økologiske spisemærke med en økologiprocent på 30-60%. Men vi bruger dog hellere danske lokale råvarer end importerede økologiske.

Dataindsamling til din ESG-rapport: DABBA’s bestillingssystem via app og hjemmeside sikrer nem bestilling og afbestilling. Vi arbejder desuden på automatiserede ESG-rapporter til vores kunder, der inkluderer kalorie-, protein-, vitamin- og CO2-forbrugsdata pr. produkt. DABBA stræber efter at være landets mest klimabevidste cateringleverandør med menuer, der har det laveste CO2-forbrug på markedet. Vores påvirkning på vores kunders ESG-rapporter er betydelig, og vi er stolte af at være en ledende figur i bestræbelserne på at opnå det lavest mulige CO2-forbrug.

Firma frokost

Kort sagt

Du får følgende fordele hvis du bruger DABBA som frokostordning på din arbejdsplads:

“At pakke sin Dabba op er som at pakke en madpakke op i folkeskolen, hvor mor havde skruet op for forkælelsen med en mælkesnitte, brikjuice og en lille god-dag-seddel. Det er en spændende oplevelse hver gang”

Julia / Landfolk